Casa in Valea Budului

PE UN TEREN ÎNTINS SI VERDE, delimitat la sud de pârâul Trebes spre care se deschide în amfiteatru, locuinta din Valea Budului se înscrie cu naturalete în spiritul locului. Dezvoltarea pe orizontala a volumului, geometria fluida a planului, culoarea alba dominanta si amenajarea peisagistica minimalista contureaza o atmosfera senina si relaxata, în puternic contrast cu grijile si constrângerile vietii urbane.

Conceptul formal negociază cu diplomaţie tranziţia de la partea de nord a parcelei, dominată încă de zgomotul drumului naţional şi de prezenţa celor două proprietăţi Continuarea Casa in Valea Budului

Gradina tropicala

Sa proiectezi o gradina care sa functioneze fara repros in preajma unei astfel de case nu-i deloc lucru usor. Cladirea si gradina trebuie sa se asorteze si, mai mult, sa se sprijine una pe cealalta, sa se promoveze reciproc. Acest deziderat a fost atins printr-o zona de stancarie risipita la baza constructiei, din care vila pare sa se desprinda cu usurinta. Pentru aceasta portiune a fost aleasa vegetatie de montana, joasa si relativ modesta, ce nu tine sa atraga atentia…mai mult »

Culoare pe tot timpul anului

Un numar impresionant de plante a fost pus laolalta intr-o simfonie in care nicio nota nu este stridenta.Sorin Ciorapciu a reusit o performanta notabila:sa foloseasca aproape toate plantele aclimatizate la noi, creand o compozitie care este in acelasi timp extrem de diversa, dar foarte armonioasa.Plantele au fost grupate in functie de mai multe criterii.Unul dintre ele este desfasurarea lor pe inaltime. Astfel, pe …mai mult »

Gradina proiectata de specialisti

Avem in fata ochilor o constructie care, raportata la majoritatea cladirilor contemporane, este in mod cert atipica. S-a mers pe ideea unui peisaj montan, relativ sobru, perceput ca potrivit cu arhitectura casei. Astfel, in zona de rocarie au fost plantati diversi arbusti tiritori, iar la perimetru apar, in principal, pinii si mestecenii. Intre ele, gazon. Toate acestea se bucura de o irigare automata.Acest tip de udare este o conditie obligatorie…mai mult »

 

Gradina proiectata de specialisti

Alaturi de indrumarea specialiszata a lui Sorin Ciorapciu de la Babylon Garden am creat gardina ansamblului Ambsador Club din Otopeni, am stat cateva zile alaturi de el si de benficiar pentru a desavarsi parcul, aleile si hot spoturile din plante. Find structurata sub forma unei gradini formale nu este foarte exotica, dar imbina zone de relaxare cu zone decorative si imbogateste arhitectura cladirii, iar acum s-a inceput deja….mai mult »

 

Muta-ti casa in gradina!

Pe timpul verii, multe din ­funcţiunile locuinţei se pot muta în grădină, adăugându-se astfel un plus de plăcere. Dintre ­acestea, se poate opta, de ­exemplu, pentru living (relaxare), bucătărie (preparare masă), ­dining (servit masă). Amenajările exterioare care îndeplinesc ­aceste funcţiuni pot fi: foişorul (pavilionul), terasa acoperită sau bucătăria de vară. Chiar dacă nu ne mai aşteptam, vine vara! Vei vrea să ieşi în curte, la aer liber… Continuarea Muta-ti casa in gradina!