Plantare gazon

Alegerea gazonului se face in urma analizarii situatiei concrete din teren. In functie de aciditatea solului, de compozitia acestuia, de conditiile climaterice din zona dvs (in Bucuresti conditiile sunt altele decat in Prahova sau in Constanta), cu ajutorul echipei noastre de profesionisti, vom gasi solutia perfecta pentru gradina dumneavoastra.

gazon

BabylonGarden realizeaza gazonarea suprafetelor, atat prin insamantare cat si prin montarea rulourilor de gazon, la care se pot alege tipuri de gazon: sportiv, decorativ, de lumina, de umbra, rezistent la seceta, rezistent la inghet.

Gazonare cu seminte

Babylon Garden foloseste seminte profesionale, compuse din diferite specii de gazon atent selectate. In functie de mediul in care o sa fie efectuate lucrarile de plantare gazon (clima zonei, in functie de traseul soarelui, tipul solului, existenta sistemului de irigat) si de scopul pentru care se face se alege combinatia potrivita de seminte.

Daca veti opta pentru obtinerea unui gazon prin metoda insamantarii veti beneficia de costuri scazute si un aspect natural. Aceasta metoda necesita ingrijire deosebita si de durata, care trebuie avuta in vedere de la insamantare pana la punerea in folosinta.

In timpul perioadei de germinare a semintelor este interzisa folosirea suprafetelor, iar in urmatoarele doua, trei luni este indicat sa se evite folosirea peluzei. Tot in acest interval de timp apar buruienile care trebuie combatute manual sau chimic.

Gazonare cu rulouri de gazon

Gazonare cu rulouri de gazon este metoda cea mai rapida pentru a avea un covor verde uniform, gazon dens fara buruieni. Este usor si rapid de montat si poate fi luat in folosinta la foarte scurt timp de la montare, dupa ce se inradacineaza, circa 7zile.

Rulourile de gazon sunt realizate in pepiniere de specialitate si reprezinta solutia perfecta pentru a crea un spatiu verde perfect, instant.

Iata care sunt avantajele rulourilor de gazon:

  • covorul se poate utiliza dupa aproximativ o saptamana de la instalare
  • sunt pretratate contra daunatorilor si a buruienilor
  • lucrarea se poate executa tot timpul anului, cu exceptia perioadelor de inghet

Intretinerea gazonului se face prin:

  • completarea golurilor in gazon
  • suprainsamantari
  • scarificare si tavalugire
  • erbicidari selective
  • inlaturarea buruienilor
  • tunderea marginilor