[PiatraOnline.ro] Cum se amenajeaza o gradina, interviu cu Sorin Ciorapciu, Babylon Garden

Babylon Garden este o companie ce se ocupa cu proiectarea si executia amenajarilor exterioare, atat parcuri, cat si spatii verzi pe proprietati private. Sorin Ciorapciu este arhitect peisagist si specialist in amenajarile exterioare, iar acesta a fost de acord sa discutam despre experienta pe care o are, despre cum se amenajeaza o gradina in functie de dimensiuni si perioada, astfel ca la final dobandim un know-how important.

1. Cum a aparut pasiunea pentru aceasta arta, cea a arhitecturii peisagistice si ce inseamna sa fii arhitect peisagist?

Sorin Ciorapciu: Am studiat initial pentru admiterea la Facultatea de Arhitectura, insa am fost intotdeauna foarte atras si de stiintele naturii. Am aflat intamplator de infiintarea unei noi sectii in cadrul Facultatii de Horticultura – sectia de arhitectura peisagera. Avusesem contact cu acest domeniu si mi s-a parut foarte interesant pentru ca aducea la un loc aceste doua pasiuni ale mele. Pe langa dimensiunea de design a acestei meserii, ma pasioneaza horticultura la nivel stiintific, studiez foarte mult speciile de plante ornamentale si incerc sa aclimatizez specii noi in lucrarile mele.

2. Cel mai adesea, care sunt provocarile pe care le intampini in calitate de arhitect peisagist?

S.C.: Fiecare proiect are particularitatile lui. Fie ca este vorba de gradina unei familii, un colt verde lipit de un calcan, un parc, provocarea cu care ma intalnesc cel mai des este concilierea, in proiect, intre limitarile practice, care tin de obicei de terenul pe care lucram si cerintele beneficiarului.

================

Interviul il puteti citi integral pe siteul PiatraOnline.ro, aici.